شکر یک ماده خوراکی بسیار پرمصرف می باشد. شکر از نیشکر یا چغندر قند به دست می آید و بعنوان یک شیرین کننده در اکثر مواد خوراکی یافت می شود. این ماده بیشتر به شکل دانه های ریز سفید رنگ و بلوری یافت می شود و جزء لاینفک از تولیدات صنایع غذایی به شمار می آید.
بسته بندی شکر بیشتر به صورت وزنی و در بسته های 900 گرمی و یا در کیسه های 2-5 کیلویی در بازار عرضه می شود.
برای بسته بندی این محصول در اوزان زیر یک کیلو از دستگاه های بسته بندی که به صورت وزنی بسته بندی می کنند استفاده می شود. این دستگاه ها توانایی بسته بندی کردن شکر دراوزان 20 تا 1000 گرم را به صورت تمام اتوماتیک دارا می باشند.
مراحل بسته بندی شکر به این گونه است که ابتدا شکر در مخزن دستگاه بالابر ریخته می شود. دستگاه بالابر توسط پیمانه ها یا کاسه های مخصوص شکر راه به مخزن دستگاه بسته بندی انتقال می دهد. بعد از این مرحله دستگاه توسط ترازوهای دیجیتالی طبق وزنی که اپراتور تنظیم کرده اقدام به وزن کردن شکر میکند و سپس دریچه تخلیه باز شده و شکر داخل سلفون ریخته می شود سپس توسط حرارت دوخت بسته انجام شده و بسته روی نوار نقاله به سمت بالا حرکت داده می شود. در این نقطه کار بسته بندی شکر به پایان می رسد.
انواع دستگاه های بسته بندی شکر
برای بسته بندی شکر به صورت کیسه ای در اوزان بالاتر از یک کیلو از دستگاه کیسه پرکن، کارتن پرکن استفاده می شود.
دستگاه های مناسب برای بسته بندی شکر عبارتند از:
دستگاه بسته بندی حجمی، دستگاه بسته بندی دوتوزین، دستگاه بسته بندی 4 توزین، دستگاه بسته بندی ده توزین می باشد، که هر کدام از این دستگاه ها بر حسب سرعت بسته بندی در دقیقه طبقه بندی می شوند. این دستگاه ها مجهز به نمایشگر لمسی، منوی فارسی می باشند و اپراتوری بسیار آسان و راحت یکی از ویژگی های آنان به حساب می آید.